Sabtu, 30 Ogos 2014

TART TELUR KASTARD.....senang sangat dibikin rugi tak cuba.....


TART TELUR KASTARD
Bahan2 Pastri;
2 cawan tepung gandum
1 cawan gula halus
1 cawan margerin/planta/butter
1 sudu esen vanilla
1 biji telur

Cara;
Adun sampai tak melekit....kalau masih lembik tambah lagi tepung...
sampai adunan kental...

Bahan2 Topping Tart;
1 cawan susu cair
1/2 cawan gula halus
4 biji telur
2 sudu besar tepung kastard
1 sudu esen vanilla
sedikit pewarna kuning
1/2 air ais

Cara;
Pukul jer semua bahan sampai sebati.

Langkah2;
1. Letak pastri dalam acuan tary, cucuk dengan garpu untuk memudahkan topping
melekat.
2. Keluarkan tart yg dah dibakar separuh masak.....maaukkan topping
3. Bakar semula 15-20min... 15-20min...170'c/190'c
4. Kalau ada periuk ajaib ( giacomo/vantage/menang) pun boleh guna ganti oven

SELAMAT MENCUBA SEMUA????TRY JANGAN TAK TRY..Dah try share hasilnya.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan